Breaking

    VEO EXAM PREPARATION    PSC EXAM PROGRAMME 2019     ||        TODAY'S EXAM RESULTS    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (ALL EXAM)    ||    CURRENT AFFAIRS- 2019

Saturday, 28 May 2016

Reasoning -3

31. QUESTION is coded as NXBVQLLQ. What is the code for REPLY?
(a) OBMIV (b) UHSOB
(c) OHMOV (d) OFMMV
Answer: (c)

32. 26,37,50,65,__, 101
(a) 77  (b) 80  (c) 81  (d) 82
Answer: (d)


33. ROAD is coded as URDG.  What is the code for SWAN?
(a) VZDQ (b) VXDQ  (c) UXDQ (d)  VZCP
Answer: (a)

34. A is older than B, E is older than C, D is younger than F who is as old as C, B is older than E. Who is the oldest of all?
(a) A (b) B (c) C (d)D
Answer: (a)

35. Find the odd one out from the given alternatives:
(a) Book (b) Journal
(c) Article (d) Newspaper
Answer: (c)

36. Next number in the series:1,7,17,31,?
(a) 47  (b) 51 (c) 52 (d) 49
Answer: (d)


37. If 29x72=9227, 18x60=8106, 90x52=925, then 24x89=?
(a) 4298 (b) 4066 (c) 2436 (d) 1886
Answer: (a)

38. Find the wrong number in the series: 1,8,27,84,125,216,343
(a) 1 (b) 27 (c) 84 (d) 216
Answer: (c)

39. In a certain code EAT is written as 318, and CHAIR is written as 24156. What will TEACHER be written as:
(a) 8312346 (b) 8321636
(c) 8312436 (d) 8313426
Answer: (c)

40. Which is different from others?
(a) Madam (b) Eye
(c) Hand (d) Malayalam
Answer: (c)

41. F has less money than H but more than G. E has more than F but less
than H.  Who is the poorest?
(a) F  (b) E  (c) H  (d) G
Answer: (d)


42. BCDZ: CDEV:: DEFT:?
(a) FFGQ (b) EGFR (c) EFGP (d) EFGS
Answer: (c)

43. What will come in place of question mark in the following number series:
16,24,12,?,9,13.5
(a) 15  (b) 16  (c) 21  (d) 18
Answer: (d)

44. Find the odd one out from the given alternatives:
(a) 49-100 (b) 81-144 (c) 24-64 (d) 9-36
Answer: (c)

45. What is the angle between the hour hand and minute hand of a clock when
the time is 7:00?
(a) 150  (b) 125 (c) 175 (d) 100
Answer: (a)
<Continue...>
<Previous><Next><0102, 03, 04, 05><Home>



ARITHMETIC AND MENTAL ABILITY- Click here
MATHS (SOLVED IN STEPS)- Click here
Quantitative Aptitude - Click here
PSC Solved Question Papers ---> Click here 
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here

Loading...

No comments:

Post a Comment