Breaking

    VEO EXAM PREPARATION    PSC EXAM PROGRAMME 2019     ||        TODAY'S EXAM RESULTS    ||        FINAL ANSWER KEY    ||    FREE STUDY MATERIALS (ALL EXAM)    ||    CURRENT AFFAIRS- 2019

Saturday, 28 May 2016

Reasoning -2

16. Select the one which is different from others:
(a) 78-87 (b) 49-94 (c) 96-68 (d) 56-65
Answer: (c)

17. Which is the odd one?
(a) 38 (b) 45 (c) 56 (d) 72
Answer: (b)


18. Thermometer: Temperature: Glucometer:?
(a) Body sugar (b) Body resistance
(c) Blood (d) Blood sugar
Answer: (d)

19. Showing a man a woman said “His brother’s father is the only son of my
grandfather”. How is the woman related to the man?
(a) Aunt (b) Sister
(c) Daughter (d) Mother
Answer: (b)

20. The chairman arrived at the interview room for conducting interview at 10 minutes to 12:30 hours.  He was earlier by 20 minutes than the other members of  the board who arrived 30 minutes late from the scheduled time.  At what time was the interview scheduled?
(a) 12:30 (b) 12:40 (c) 12:20 (d) 12:10
Answer: (d)

21. Which one of the following responses will be a meaningful order of the following words? (1) Leaves (2) Branch (3) Flower (4) Tree (5) Fruit
(a) 4,3,1,2,5 (b) 4,2,5,1,3
(c) 4,3,2,1,5 (d) 4,2,1,3,5
Answer: (d)


22. If  DEAR is written as OMKN and LEAK is written as XMKY, then how LEADER can be written in that language?
(a) XMKONM (b) MXOKMN
(c) XMKOMN (d) YKMONM
Answer: (c)

23. If RACKET is written as 813524 in a certain code, how would TRACK be
written in that code?
(a) 28153 (b) 41835 (c) 81253 (d) 48135
Answer: (d)

24. If A is B’s sister, C is B’s mother, D is C’s father and E is D’s mother, then
how A related to D?
(a) Granddaughter (b) Grandfather
(c) Daughter (d) Granddaughter
Answer: (d)

25. If 6x17=716, 13x56=6531,19x10=191, then 32x27=?
(a) 4344  (b) 1309  (c) 1714 (d) 7223
Answer: (d)

26. If SKIT is related to TIKS , then FLAP is related to:
(a) PLFA  (b) PFAL (c) PLAF (d) PALF
Answer: (d)


27. Which one of the given responses would be a meaningful words in ascending order? A.Seed B.Fruit C.Plant D.Food
(a) BADC (b) ADBC (c) ACBD (d) CABD
Answer: (c)

28. Find the wrong number in the following sequence: 22,33,66,99,121,279,594
(a) 279 (b) 594 (c) 121 (d) 33
Answer: (a)

29. Which is different from others?
(a) DCBA (b) HGFE (c) MRVX (d) POMN
Answer: (c)

30. Fill in the blanks: EHIL,———,GJKN,HKLO
(a) FIJN (b) FJMN(c) FIJM (d) FIJK
Answer: (c)
<Continue...>
<Previous><Next><01, 02, 0304, 05><Home>



ARITHMETIC AND MENTAL ABILITY- Click here
MATHS (SOLVED IN STEPS)- Click here
Quantitative Aptitude - Click here
PSC Solved Question Papers ---> Click here 
Related Links
* SCERT KERALA TEXT BOOKS FOR CLASS II, IV, VI, VIII, IX, X, XII – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS FOR ALL CLASSES – FREE DOWNLOAD ---> Click here
* NCERT & CBSE TEXT BOOKS SOLUTIONS FOR ALL CLASSES ---> Click here
Loading...

No comments:

Post a Comment